APPLE UITGEROEPEN TOT 's WERELDS INNOVATIEFSTE BEDRIJF - PromZ Vak

APPLE UITGEROEPEN TOT ‘s WERELDS INNOVATIEFSTE BEDRIJF

Apple is het innovatiefste bedrijf ter wereld. Google staat nummer twee op deze ranglijst, gevolgd door 3M. Dit komt naar voren uit het onderzoek van BusinessWeek, dat ieder jaar samen met The Boston Consulting Group inventariseert welke bedrijven op het vlak van innovatie voorop lopen.

Voor het onderzoek werden de topmanagers van de 1500 grootste bedrijven ter wereld ondervraagd. Daaruit kwam o.a. naar voren dat driekwart van de managers ”innovatie” (zeer) belangrijk vindt. Maar de helft is ontevreden over het rendement van de investeringen in innovatie. De lange ontwikkelingstijden worden als belangrijkste obstakel genoemd.

Tips

Uit het onderzoek komen ook handige tips voor innovatie. Zo wonen bij Infosys elk jaar zo”n 10 medewerkers, jonger dan 30 jaar, de sessies van het gesettelde management bij om ter plekke hun ideeën voor vernieuwing de vrije loop te laten. BMW zet ten behoeve van nieuwe ontwerpen alle engineers, designers en managers letterlijk bij elkaar vanuit de overtuiging dat face to face contact het innovatieve proces aanzienlijk versnelt.

De top 10 van de innovatieve bedrijven ziet er als volgt uit:

1. Apple

2. Google

3. 3M

4. Toyota

5. Microsoft

6. General Electric

7. Procter & Gamble

8. Nokia

9. Starbucks

10. IBM