AMSTEL RESERVEBANK DRAAGT 600 KILO - PromZ Vak

AMSTEL RESERVEBANK DRAAGT 600 KILO

Amstel komt opnieuw met een opvallend premium: de Amstel Reservebank. Altijd handig wanneer er wat vrienden voetbal komen kijken en er te weinig stoelen zijn.De Amstel Reservebank is een ontwerp van bureau DraftWorldWide en ontwikkeld door Premium Connection. ”De opdracht was een tweepersoonsbankje te bedenken dat sterk was, licht van gewicht en een retro style had,” zegt Hidde Proost, directeur van Premium Connection, het bureau dat uit een aantal leveranciers werd geselecteerd.

”De schanierconstructie was technisch gezien het lastigste. Daarvoor hebben we de hulp van een ingenieur ingeschakeld. We hebben in China een stuk of acht ontwerpen laten maken voordat we het definitieve product hadden. Het bankje heeft een enorm draagvermogen. Het is berekend op 200 kilo maar kan 600 kilo dragen.”

Amstel lanceert de Reservebank (kosten € 12,95, oplage 100.000) aan de vooravond van de finales van de UEFA Champions League en de Nederlandse Amstel Cup. In de bijbehorende reclamecampagne figureert voormalig voetballer Aron Winter, ”record-international bank-­zitten”. De Reservebank zet Amstel ook in bij een fotowedstrijd. Wie zich in originele pose laat vereeuwigen op de bank kan kaartjes voor de Champions League-finale winnen op 25 mei.