Alles over kerst- en eindejaarsgeschenken - PromZ Vak

Alles over kerst- en eindejaarsgeschenken

Is het wel gepast om een eindejaarsgeschenk te geven als je in hetzelfde jaar tientallen medewerkers hebt moeten ontslaan? Het is crisis en veel bedrijven worstelen met deze vraag.

De conclusie is dat het kerstpakket of keuzecadeau niet sneuvelt. Integendeel. Maar er wordt wel beter nagedacht over inhoud en vorm. Organisaties blijven onverminderd vasthouden aan de oer-Hollandse traditie van het eindejaarsgeschenk. Sterker nog, de keuze om medewerkers ook dit jaar weer te belonen met kerst lijkt bewuster dan ooit. In PromZ Magazine nr 3 leest u een uitgebreid artikel over het wel & wee van het kerstpakket en eindejaarsgeschenk voor relaties. Diverse specialisten geven hun mening.

Wat doen uw collega’s?

In PromZ Magazine nr. 3 ook de resultaten van een onderzoek onder inkopers in het bedrijfsleven naar kerstpakketten en eindejaarsgeschenken. We vroegen o.a. naar de budgetten, wie de decision makers zijn als het gaat om de inkoop, of er wordt gesegmenteerd naar doelgroepen en hoe belangrijk het advies van de specialisten is. Een artikel om te benchmarken. Wat doen uw collega’s?

Typen promotionele producten die in 2012 ingezet worden
n= 159
%
Kerstpakketten voor eigen personeel 45
Eindejaarsgeschenken voor relaties 30
Premiums 50
Reclameartikelen 52
Relatiegeschenken 57