Meerjarige samenwerking PF Concept en UNICEF Nederland - Promzvak

Meerjarige samenwerking PF Concept en UNICEF Nederland

PF Concept werkt samen met UNICEF Nederland om het plastic afvalprobleem in Ivoorkust te helpen aanpakken en scholen te bouwen voor kinderen. PF Concept is een meerjarige samenwerking met UNICEF Nederland gestart om het ‘Plastic Bricks’-programma te financieren als onderdeel van hun langetermijnstrategie ‘Rethinking Plastics 2030’. Dit programma van UNICEF zet plastic afval om in bouwstenen voor klaslokalen en scholen om het probleem van plastic afval in Ivoorkust aan te pakken.

Ivoorkust heeft te maken met een groot afvalprobleem, waarbij meer dan 288.000 kilo plastic dagelijks op stortplaatsen belandt. Slechts 5% van dit plastic wordt verzameld en gerecycled, waardoor jongeren en vrouwen in arme gemeenschappen onvoldoende inkomen hebben. Het Plastic Bricks-programma heeft als doel om dit aan te pakken door eerlijke vergoedingen te bieden voor het verzamelen van plastic en trainingen te geven in ondernemerschap. Daarnaast zijn 1,6 miljoen kinderen en jongeren in Ivoorkust niet naar school. Het programma beoogt plastic om te zetten in bouwstenen voor klaslokalen en scholen in samenwerking met de lokale partners van UNICEF.

Deze samenwerking sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie van PF Concept, die tot doel heeft de milieu-impact van haar toeleveringsketen te verminderen door innovatie, eliminatie en circulariteit van fossiele plastics voor 2030. Ralf Oster, CEO van PF Concept, legt uit: “Bij PF Concept erkennen we dat de toekomst van de product media-markt ligt in circulariteit. Ons doel ‘Rethinking Plastics 2030’ stelt ons in staat bij te dragen aan het verbeteren van onze branche door het aanpakken van plastic afval. Het Plastic Brick-programma van UNICEF sluit sterk aan bij onze visie, waardoor we een betere omgeving kunnen creëren, kwetsbare gemeenschappen kunnen ondersteunen en onderwijs voor toekomstige generaties kunnen bevorderen. Onze samenwerking met UNICEF Nederland is een bewijs van ons onwrikbare engagement om een meer duurzame toekomst op te bouwen voor ons bedrijf, onze branche en de maatschappij, naast onze deelname aan de United Nations Global Compact en de steun aan de Sustainable Development Goals. Deze samenwerking weerspiegelt onze toewijding om een positieve impact te hebben op de samenleving en het milieu, en we zijn enthousiast over het potentieel dat het biedt voor een meer duurzame toekomst.”