10 jaar Easy Gifts Benelux - Promzvak
10 jaar Easy Gifts Benelux - Peter Harks

10 jaar Easy Gifts Benelux

Easy Gifts is een internationale speler in de markt met vestigingen in een aantal landen in Europa. Dit jaar bestaat Easy Gifts Benelux 10 jaar in Nederland. Peter Harks begon ermee in 2008. Het bedrijf is nog steeds gevestigd in Veenendaal.

“Ondanks de destijds slechte economie in de eerste jaren en de prijzen die onder druk stonden, hebben we een goede start gemaakt. Ik heb altijd gekoerst op flexibiliteit, snelheid en service. De komende jaren blijven wij ons richten op snelheid omdat de markt steeds kortere levertijden vraagt,” aldus Peter Harks.

Hij vertelt: “Naast Easy Gifts zijn wij in 2009 begonnen met bij ons in huis te lasergraveren voor eigen werk, maar algauw ook in loonwerk. Steeds meer distributeurs vroegen ons of we ook andere producten wilden graveren. Ik zag daar een markt in omdat er niet heel veel graveerstudio’s zijn. Tegenwoordig beschikken we over een razendsnelle Nano fiber lasermachine die een zeer scherpe kwaliteit levert. We houden een levertijd aan van gemiddeld 5 tot 7 werkdagen.”

Harks begon in 1993 bij Mid Ocean Brands als accountmanager voor de zuid-Duitse markt. In 2000 werd hij accountmanager bij LM Accessoires in Nederland, daarna werd hij accountmanager bij Macma Nederland, waarna hij in 2008 Easy Gifts Benelux oprichtte.