8 Ik sta graag dicht bij de basis een ongelooflijk leuk sociaal bedrijf. Het was een warm bad. Ik kreeg veel mogelijkheden om me te ontwikkelen en toen het bedrijf ook grafische machines ging verkopen, mocht ik dat op me nemen. Ik hield van reizen en vloog kriskras door Europa om fabrikanten te ontmoeten en machines te verkopen.” “Machinehandel was niet mijn einddoel en ik miste het ambacht en de kleinschaligheid van het drukkersvak. Dus na een aantal jaar ben ik in de sales gaan werken bij een kleine drukkerij in Kampen. Het gaf voldoening om weer met het ambacht bezig te zijn. Maar er was een sterke groeiambitie binnen het bedrijf en na een aantal jaar groeide het van 18 naar bijna 100 man. Toen ik er op een gegeven moment directeur werd gaf ik leiding aan een groot bedrijf. Dan moet je soms keuzes maken die niet altijd de jouwe zijn en daar heb ik moeite mee. Dus na een paar jaar zag ik mezelf toch weer ver verwijderd van de basis in een, op technisch gebied, sterk veranderende omgeving. De charme van het ambacht verdween uit de branche. Het bedrijf liep goed maar ik kwam op een gegeven moment thuis met een ontevreden gevoel.” Autonomie “Het was me duidelijk geworden dat voor mezelf beginnen de enige optie was om bij de basis van het bedrijfsproces te kunnen blijven. Ik nam me toen iets voor: mijn bedrijf wordt nooit groter dan vier à vijf mensen. En zo is het ook gegaan. Het geeft mij de vrijheid van handelen zodat ik er plezier aan beleef.” Is het voor jou belangrijk om eigenaar te zijn? “Ja. Ik kan slecht tegen autoriteit en hiërarchie, misschien is het mijn Friese afkomst. Ik hou niet van generaliseren maar de gemiddelde Fries is vrijgevochten. Books Unlimited betekent voor mij ook vrijheid, autonomie. Ik voel een sterke verantwoordelijkheid voor het bedrijf, mijn collega’s en de klanten, maar tegelijkertijd vind ik het prettig om mijn eigen keuzes te kunnen maken zonder dat ik er direct op word afgerekend. Als leverancier wil ik voorspelbaar zijn. Klanten kunnen op ons rekenen en we doen wat we beloven. Maar ik vind het ook fijn om onvoorbereid op pad te gaan en te zien wat ik tegenkom. Niet altijd via vastgelegde routines te werken. En het team kan daar ook goed mee omgaan. Ieder heeft z’n eigen kerncompetentie, dat werkt heel goed.” Wat zou jouw team zeggen over jouw kerncompetenties? “Ik denk dat het antwoord zou zijn: vindingrijk, creatief, veelzijdig, betrouwbaar, goed georganiseerd.” Heb je een idee waar jij met het bedrijf heen wil? “Primair is het mijn doel om te continueren. Daar is ook veel op gericht, een goede balans van omzet, marge en kosten, waardoor het bedrijf bestaansrecht behoudt. We blijven doorgaan met concepten uitwerken om dat te bewerkstelligen. Ik wil ook graag nog heel lang blijven doorwerken. Op termijn zal ik op zoek gaan naar continuïteit buiten mij om, maar dat is voor later, dat heb ik nog niet in detail gepland maar ik ben er wel mee bezig. Mijn hobby is mijn werk en mijn werk is mijn hobby.” Uitdagingen Ben jij iemand die zijn werk mee naar huis neemt? “Routinematig werk laat ik graag op kantoor, dat neem ik zo weinig mogelijk mee, maar ik sta altijd aan. Als ik iets lees wat interessant is dan ga ik erover nadenken hoe ik er een boekje over zou kunnen maken. Alles wat op mijn pad komt is een uitdaging. Ook tegenvallers horen daar bij. Ik ervaar dat niet als beren op de weg of bedreigingen en het bezorgt me ook geen stress. Ik slaap geen enkele nacht slecht. Ja, soms is het erg druk, maar ik heb er geen last van. Op vakantie neem ik in principe de (werk)telefoon niet op. Ik maak mijn keuzes op dat gebied.” Zou je jezelf ondernemer of manager noemen? “Ik ben niet de ondernemer in de klassieke zin van het woord. Ik heb geen affiniteit met het economisch model dat alles moet groeien. Sterker nog, ik ben er kritisch over, we bewijzen onszelf daar uiteindelijk geen dienst mee. Aan groei zit ook altijd een keerzijde. In die zin ben ik geen ondernemer maar ik kan goed managen en intern hebben we de taken en verantwoordlijkheden goed verdeeld. Ik ben eindverantwoordelijk en run de tent met overtuiging, passie en verantwoordelijkheidsbesef.” De smaak van Schiphol De beste recepten van en voor collega’s 17 2025 - nummer 1 - promzvak.nl
RkJQdWJsaXNoZXIy NDcxNDY5