(advertentie) 8 Brouwerij Hoop nieuwe naam in promo branche deel van het DNA van het bedrijf. De afgelopen jaren waren niet makkelijk voor het bedrijf. Paul: “Corona heeft er natuurlijk voor gezorgd dat we lange tijd gesloten ware voor wat betreft de horeca en dat heeft ons best wel pijn gedaan. Natuurlijk hebben we een belangrijk deel kunnen opvangen met de extra verkopen op fles, maar je maakt niet alles goed als je zelf ook een horecafaciliteit hebt. Gelukkig maken we nu recordomzetten, maar op dit moment werken de hoge grondstof- en energieprijzen natuurlijk ook niet mee. Ofwel, je kosten zijn ook heel hoog. Vandaar ook dat we op zoek waren naar uitbreiding van onze markt. En wij denken dat onze producten heel goed passen bij de promotionele markt. Duurzaam en lokaal Bij de bouw van de brouwerij is heel erg rekening gehouden met lokale arbeidsmensen. Van architect tot aannemer en van installateur tot meubelmaker, iedereen kwam uit de buurt. Paul is heel erg betrokken bij de regio. “Ik kom hier vandaan en woon hier tegenover. Wanneer je hier onderneemt vind ik dat je ook gebruik moet maken van lokale ondernemers. Bovendien is dat ook vanuit duurzaamheidsoverwegingen beter. Maar we maken ook zoveel mogelijk gebruik van lokale leveranciers op het gebied van producten die we in de brouwerij en in de horeca gebruiken. Daarnaast hebben we allerlei voorzieningen getroffen om zo duurzaam mogelijk te zijn. We hebben een warmte terugwin systeem geïnstalleerd en we hebben al onze daken vol liggen met zonnepanelen. Ik durf te stellen dat we een van de meest duurzame craftbeer brouwerijen van Nederland zijn. In 2017 hebben we nog de prijs gewonnen voor meest duurzame bedrijf in de Zaanstreek” Hoop Hoop hoort bij de scheepvaart. Vroeger was er veel scheepvaart in de Zaanstreek omdat er een concentratie was ontstaan van ‘industrie’. Er waren natuurlijk de (houtzaag)molens en dat trok weer andere industrie aan, waaronder voedselbedrijven. Nog Lab 44 en De Hoop Op d'Swarte Walvis Paul Riteco is niet alleen betrokken bij brouwerij Hoop, maar is ook (mede)eigenaar van Lab 44 op het Hembrugterrein en De Hoop Op d'Swarte Walvis in Zaandam. Daar zijn natuurlijk ook de bieren van Hoop te krijgen. Wie interesse heeft in horeca moet zeker een keer bij Lab 44 kijken. De kenmerken van het oude laboratorium zijn overeind gebleven in dit trendy restaurant. steeds is het gebied bekend om zijn voedselindustrie. Tsaar Peter kwam zelfs naar de Zaanstreek om te leren hoe schepen te bouwen. “Blijkbaar is hij hier maar tien dagen geweest”, vertelt Paul “maar het is een mooi verhaal natuurlijk. Ons logo is ook ontstaan vanuit die link met scheepvaart. Het is heel duidelijk een anker, maar leg je dat anker op zijn kant dan zie je duidelijk een H en een O. De naam hoop heeft natuurlijk te maken met de hoop op terugkeer van de bemanning maar ook de hoop op een goede z 2022 - nummer 7 - promzvak.nl 77
RkJQdWJsaXNoZXIy NDcxNDY5