Inside Sales Representative (fulltime) - PromZ Vak
Mid Ocean Brands verhuist naar Kroonkantoren Plantion

Inside Sales Representative (fulltime)

Over midocean

Midocean is een internationale organisatie met meer dan 50 jaar ervaring in de promotionele branche. We zijn één van de grootste importeurs en leveranciers van relatiegeschenken en premiums, met een productrange van ruim 4500 promotionele artikelen. We leveren direct uit voorraad, vaak binnen 48 uur, aan een klantengroep van meer dan 10.000 distributeurs van promotionele producten.

Met 500+ medewerkers is midocean over de hele wereld vertegenwoordigd middels onze regionale sales kantoren. De state-of-the-art print faciliteiten in Polen, samen met onze toegewijde en gedreven collega’s zorgen ervoor dat wij voorloper zijn op de Europese markt van bedrukte én onbedrukte relatiegeschenken.

De laatste jaren groeien we zo hard dat er vraag is naar bevlogen en talentvolle collega’s die ons komen ondersteunen. Dit doen we vanuit ons nieuwe, moderne hoofdkantoor in het Gelderse Ede waar we de ruimte hebben om verder te ontwikkelen en te groeien.

Over de sales afdeling

De sales afdelingen voor de Benelux, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Export markten bevinden zich gecentraliseerd in ons hoofdkantoor, waardoor succesvolle samenwerking gewaarborgd wordt. Onder leiding van de Sales Office Manager zijn onze diverse afdelingen verantwoordelijk voor het gehele sales proces.

Over de job

De Commercieel Medewerker Binnendienst is een belangrijke positie binnen het bestaande team dat de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt bedient. Binnen deze functie ligt de verantwoordelijkheid bij het succesvol adviseren, het leveren van producten en services en het toewerken naar ambitieuze doelstellingen.

Je hebt direct contact met de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse klanten en je collega’s van de print- en logistieke afdelingen. Zowel via email als telefonisch zorg jij ervoor dat de orders op optimale wijze verwerkt worden en vragen zo snel mogelijk worden opgelost. Een hoog serviceniveau is vereist en professionaliteit en snelheid zijn de sleutel tot het goed en snel afhandelen van alle offerte aanvragen. Verder houd je van aanpakken en kunt goed met anderen samen werken.

Ten slotte zal je met regelmaat klanten telefonisch benaderen om ze te adviseren over nieuwe producten en ontwikkelingen binnen de branche en hoe wij daar samen een sterk partnerschap in kunnen vormen.

Je introduceert nieuwe producten en services die zij nog niet kennen of gebruiken en positioneert het bedrijf als een competitief partner die efficiënte en kostenbesparende diensten kan bieden. Je bent niet agressief aan het verkopen en wint het vertrouwen van de klant door hun behoefte te begrijpen en daarin te voorzien met commerciële flair en zo het succes en de groei te waarborgen.

Vereisten

  • Je hebt een MBO+ opleidingsniveau, het liefst in een commerciële richting;
  • Je hebt minimaal 1 jaar relevante werkervaring in een internationale werkomgeving;
  • Je spreekt vloeiend Nederlands in woord en geschrift, en hebt voldoende kennis van de Engelse taal om te kunnen communiceren met de internationale collega’s;
  • Je bent proactief, klantgericht en service georiënteerd;
  • Je bent flexibel, kunt prioriteiten stellen en je kunt presteren onder druk;
  • Je bent niet bang om de telefoon op te pakken en proactief contact te zoeken;
  • Je hebt kennis van MS Office, kennis van SAP is een pré;
  • Je bent het liefst per direct beschikbaar.

Salaris indicatie

We bieden je een marktconform salaris in een spannende job binnen een enthousiast team. Je werkt naar duidelijke targets toe, gekoppeld aan een aantrekkelijk bonus systeem, een goed pensioen en 28 vakantiedagen per jaar.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV en motivatie naar Neel de Wijs, HR Consultant naar hr@midocean.com

Voor meer informatie over de functie, bel Astrid Lans-van Koldenhoven, Sales Office Manager op 0342-426858.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld!